پیمایش دلفی به عنوان یکی از ابزار های آیندهنگاری
چکیده
آیندهنگری تکنولوژی برای چشماندازی از توسعه بخش انرژی در لهستان تا سال 2030. دلفی به عنوان یک عنصر آیندهنگر تکنولوژی بررسی این مقوله میپردازد.
امنیت عرضه انرژی در سطح ملی یکی از ماموریتهای اساسی هر دولت است. این کار از نظر وضعیت کنونی بازارهای جهانی انرژی حیاتی شده است. برنامهریزی توسعه و عمران در بخش های انرژی و سوخت یکی از عناصر مربوطه استراتژی امنیت انرژی است. این به نوبه خود منجر به استفاده انرژی عقلانیتر و کارآمد در آینده میشود. آیندهنگری فناوری، که به عنوان یک ابزار اثبات شده از سیاست تکنولوژی در طول دهه 1950 بوجود آمده، امروزه یکی از ابزارهای ضروری برای ایجاد توسعه فناوری آینده در سراسر جهان شده است.
یک پروژه تحت عنوان: “سناریوهای توسعه فناوری بخش سوخت و انرژی برای امنیت ملی انرژی.”اولین پروژه آیندهنگاری در زمینه تکنولوژی انرژی و به صورت همزمان فعالیت آیندهنگاری تکنولوژی در لهستان بود. این پروژه در طی سال های 2006 و 2007 توسط یک کنسرسیوم موسسات تحقیات و گسترش به درخواست وزارت اقتصاد لهستان انجام پذیرفت. هدف از این پروژه نشان دادن مسیرهای پیشرفت بخش انرژی و سوخت تا سال 2030 و مشخص کردن اهمیت استراتژی تکنولوژی انرژی بود. در نتیجه فعالیتهای آیندهنگاری، سناریوهای توسعه فناوری در بخش سوخت و انرژی در هلند و همچنین مسیر راه متناظر با اجرای آن، تدوین شده بود. نتایج پروژه باید در تهیه پیشنویسهای سیاستهای انرژی ملی مفید باشد و مسیرهای فعالیتهای توسعه و تحقیقاتی در سالهای آینده را نشان خواهند داد. پروژه آیندهنگاری بیشتر بر اساس روش دلفی است که امروزه به صورت گستره به عنوان ابزار آیندهنگاری ارزشمندی مورد استفاده قرار میگیرد. این روش بصری آینده محور با پیشرفتهای مناسب کیفی و کمی در آینده در ارتباط و همچنین ارزشیابیهای مقیاسی زمانی در ارتباط است. در این مقاله نتایج حاصل از بررسی دو مرحله دلفی ارائه شده است.
مقدمه
تعداد رو به رشدی از فعالیتهای جهانی از آیندهنگاری مرتبط با انرژی، به طور مشخصی به مشکلات مهم مقوله انرژی اشاره دارد. چنین پروژههایی در سطوح ملی، قارهای و جهانی انجام شده بودند. که هر یک از آنها یا مستقیما با رویکرد آیندهنگاری بودهاند یا بخش از یک پروژه آیندهنگاری بزرگتر بودهاند. نیروهای پیشران برای اقدامات در کشورها و مناطق خاص ناشی از نیاز به امنیت عرضه انرژی به ویژه در مکانهایی می باشد که منابع سوختی آنها کم، و یا به سرعت در حال کاهش یافتن است. عناصر مشترک این پروژهها معمولا به شرح زیر می باشد:
مشکلات تقاضا انرژی
تکنولوژیهای نوظهور انرژی
راه حلهای جدید انتقال
کاهش انتشار گازهای گلخانهای
کاهش انتشار آلودگی هوا
بوجود آوردن منابع انرژی تجدیدپذیر
شیوههای صرفهجویی در انرژی
برای خواندن ادامه مقاله کلیک کنید.
منبع: کارویژه
- دریافت پیوند
- X
- ایمیل
- سایر برنامهها
برچسبها
کارویژه- دریافت پیوند
- X
- ایمیل
- سایر برنامهها
نظرات
ارسال یک نظر