افزایش بهای مواد غذایی همچنان جز یکی از نگرانی های اصلی عموم مردم جهان است. داده های اخیر نشان میدهد که اگر چه اخیراً روند جهانی قیمت محصولات غذایی، ملایمتر شده ولی ممکن ممکن است دلایلی موجب تغییرات جدیدی در قیمت این اقلام طی ماههای آینده باشد.
در صورت افزایش مجدد و ناگهانی قیمت ها، شرایط برای کشورهای گوناگون، متفاوت خواهد بود به دلایل مختلف، این امکان وجود دارد که آثار افزایش قیمت بیش از همه توسط مصرف کنندگان و بازارهای نوظهور و کشورهای در حال توسعه که همچنان در معرض پیامدهای همهگیری کووید هستند، را تحت تاثیر قرار می دهد. بازارهای نور و کشورهای با درآمد کم، آسیب پذیری بیشتری در برابر شوکهای قیمتی مواد غذایی دارند.
چهار واقعه در رابطه با افزایش مجدد سطح قیمت ها در بخش مواد غذایی قابل طرح است:
1-افزایش که تورم مواد غذایی قبل از بروز هم گیری آغاز شد.
افزایش قیمت مواد غذایی قبل از همه گیری کرونا شور شده در تابستان ۲۰۱۸ چین شروع تب خوکی آفریقایی ضربه خوردم همه این اتفاق موجب تلف شدن بیش از ۵۰ درصد از گلهای خوک جهان که در این کشور بودند شد و باعث گردید تا قیمت گوشت خوک در چین تا اواسط سال ۲۰۱۹ به بالاترین حد خود برسد تاثیر و موجودی و قیمت گوشت خوک سایر اقلام گوشتی در بسیاری از مناطق جهان ایجاد کرد. وضع تعرفه بر واردات گوشت خوک و دانه سویا آمریکا به علت تنش های تجاری فیمابین، هم بر شدت تاثیر مزبور، افزود.
2-اعمال قرنطینه و اختلالات در زنجیره های تامین، موجب افزایش قیمت مواد غذایی شد.
در آغاز همهگیری، زنجیره های تامین مواد غذایی مختل شدند . تغییر گرایشات مصرف کنندگان از خدمات قضایی (مانند صرف غذا در رستوران) به سمت خرید مواد غذایی از خردهفروشی و ذخیره سازی (همراه با افزایش شدید ارزش دلار آمریکا) از افزایش شاخص های قیمت مواد غذایی مصرف کننده در بسیاری از کشورها شد که اوج آن در اوایل ۲۰۲۰ بود.
3-افزایش هزینه های حمل و نقل
نرخ حمل و نقل دریایی که از طریق شاخص بالتیک (معیاری از هزینه های کشتیرانی) اندازه گیری میشود طی ۱۲ ماه گذشته، تقریباً ۲ تا ۳ برابر شده و افزایش قیمت سوخت و کمبود راننده کامیون در برخی از مناطق باعث افزایش هزینه خدمات حمل و نقل جادهای نیز شده است. پیامد افزایش هزینه های حمل و نقل در نهایت در افزایش تورم مواد غذایی ظاهر می شود.
4-قیمت های تولید کننده مواد غذایی غذایی در سطح جهان به بالاترین سطح خود رسیده است.
از آوریل ۲۰۲۰، شاخص بینالمللی بهای تولید مواد غذایی به میزان۴۷.۲ افزایش یافت و در ماه مهر ۲۰۲۱ به بالاترین سطح خود در مقایسه با سال ۲۰۱۴ رسید. در بازه زمانی ماه مه ۲۰۲۰ و مه ۲۰۲۱، بهای محصولات کشاورزی سویا و ذرت به ترتیب بیش از ۸۶ و ۱۱۱ درصد افزایش یافته است.
برای خواندن ادامه مطلب چهار واقعیت در رابطه با افزایش بهای جهانی مواد غذایی کلیک کنید.
منبع: کارویژه
نظرات
ارسال یک نظر